Ildiko Kadar fick dubbeltröst i veteran-EM / Ildiko Kadar sai kaksi lohdutuskultaa veteraanien EM kilpailuissa

MBF:s Ildiko Kadar debuterade i veteran-EM i norska Sandefjord med att spela hem två guld i trösteturneringen.

Ildiko förlorade mycket knappt sin avgörande match i gruppspelet, för att ta sig till huvudturneringen i 40-åringarnas singel. Men i Consolation, för de som missat kvalet, gick hon till final och besegrade österrikiskan Martina Kapfinger med 3-1 i set.

I damernas dubbel vann Ildiko med sin rumänska partner Cristina-Ramona Man över sina polska motståndare med 3-1 i finalen.

Det blev en riktig MBF-familjefest, för Ildikos medaljer firades på plats också av Kamilla och Levante Kadar. Ildikos pappa Levente Tokes deltog också med framgång i tävlingen och gick till kvartsfinal i 65-åringarnas singel.

MBF:n Ildiko Kadar debytoi veteraanien EM-kisoissa Norjan Sandefjordissa ottamalla kotiin kaksi kultaa lohdutusturnauksessa.

Ildiko hävisi erittäin niukasti ratkaisevan ottelunsa lohkovaiheessa eikä päässyt pääturnaukseen 40-vuotiaiden kaksinpelissä. Mutta lohdutussarjassa hän meni finaaliin ja voitti itävaltalaisen Martina Kapfingerin erin 3-1.

Naisten nelinpelissä Ildiko ja romanialainen parinsa Cristina-Ramona Man voittivat puolalaiset vastustajansa finaalissa 3-1.

Tästä tuli todellinen MBF-perhejuhla, sillä Ildikon mitaleja juhlivat paikan päällä myös tytär Kamilla ja puoliso Levente Kadar. Myös Ildikon isä Levente Tokes osallistui menestyksekkäästi kilpailuun yltäen 65-vuotiaiden kaksinpelissä puolivälieriin.

Leave a Reply