Return to Tävlingar/Kilpailut

Tervetuloa neljänsiin lasten ja nuorten startti-kilpailuihin Ruskeasuolla lauantaina 2.3.2024 

Kilpailu on tarkoitettu pöytätennisuransa alkutaipaleella oleville enintään 15 vuotta (ennen vuotta 2023) täyttäneille lapsille ja nuorille Pelaaja on peliuransa alkutaipaleella tai ehtinyt jo hieman pelata kilpailuissa. Kilpailujen rating-rajana on enintään noin 800 pistettä kilpailupäivänä. Pelaajat jaetaan sopiviin ryhmiin kilpailussa taitotasojensa mukaisesti järjestäjän päätöksellä. Tytöille pyritään järjestämään yksi tai useampi luokka. Jokaiselle lapselle pyritään järjestämään useita otteluita poolimuotoisessa kilpailussa. On mahdollista, että kilpailussa käytetään myös poolien jälkeisiä jatkopelejä. Riippuen poolin osallistujamäärästä, voidaan luokassa soveltaa ”paras kolmesta erästä” tai ”paras viidestä erästä” pelimuotoa. Päätökset luokkajaosta ja pelitavasta kussakin luokassa tekee järjestäjä mahdollisimman pian ilmoittautumisajan päätyttyä. MBF järjestää kilpailun ennen samana viikonloppuna pelattavaa Arf-Cupia.

Kisoissa järjestetään kaksin- ja nelinpeliluokat. Pelaaja voi pelata vain kaksinpeliluokassa, tai vain nelinpeliluokassa tai sitten molemmissa. Palkinnot jaetaan molemmissa luokissa erikseen.

Nelipeliluokkien osalta pelaaja voi hankkia itse oman peliparinsa tai pyytää kisan järjestäjää järjestämään nelinpeliparin. Seurojen toivotaan opettavan lapsille nelinpelisäännöt (esim. syöttösäännöt, pistelaskun ja syöttövuorojärjestyksen) ennen kisoja. Tämä auttaa kisojen läpiviennissä merkittävästi.

Ilmoittautuminen: lauantaihin 17.2.2023 klo 14:00 mennessä seuraavassa osoitteessa. 

https://forms.gle/m7zCUFimghawqqnN8

Ilmoittautumisia ei oteta vastaan muilla tavoin. 

Pelipaikka: Ruskeasuon pöytätennishalli, Ratsastie 10, Helsinki  

Aika: lauantai 2.3.2024. Pelit aloitetaan aamulla kello 9.00. Pelien tarkempi aikataulu ilmoitetaan ilmoittautuneille kisoja edeltävällä viikolla lähetettävässä kisakirjeessä. Pelit pyritään järjestämään mahdollisimman tehokkaasti ja turhaa odottamista yritetään välttää kaikin keinoin. Tavoitteena on pelata kisat siten läpi, että ensin aamupäivällä pelataan alkupoolit sekä kaksin- että nelinpeleissä ennen kuin Arf-Cup alkaa (klo 12.00). Loppupelit pelataan osittain samaan aikaan kun Arf-Cupin tietyt luokat ovat alkaneet. Ajoitus tehdään niin, että aloittelijakisoihin osallistuvat voivat halutessaan myös osallistua Arf-Cupiin. Pelien tarkempi aikataulutus riippuu ilmoittautujien lukumäärästä, ja siitä kuinka monta eri luokkaa päätämme peluuttaa. 

Pelipallo: Järjestäjien määräämä hyvälaatuinen harjoituspallo.

Tiedustelut: Kysymykset kilpailuista voi lähettää sähköpostiosoitteeseen hallitus.mbf@gmail.com  hätätapauksessa soittamalla numeroon 0505720770 (Matti Vainio) 

Lisenssi: Kilpailuja varten osallistujat eivät tarvitse lisenssiä. Kisojen perusteella ei myöskään lasketa ratingpisteitä.

Palkinnot: Kilpailuun osallistuvat pelaajat palkitaan sekä kaksin- että nelinpeliluokissa ja siksi kaikkien pelaajien toivotaan osallistuvan oman luokkansa palkintojenjakoon. Järjestäjä ei toimita jälkikäteen pelaajien palkintoja.

Osallistumismaksut: Osallistumismaksut maksetaan paikan päällä käteisellä.

  • kaksinpeli: 10 € per pelaaja
  • nelinpeli: 10 euroa per pelaaja (eli yhteensä 20 € per pelaajapari)

Pöytien lukumäärä: Kilpailut järjestetään aluksi 12 tai 15 pöydällä samanaikaisesti. Loppupelit pelataan neljällä pöydällä

Tuomarointi: Pelien tuomaroinnista vastaavat järjestävän seuran omat henkilöt yhdessä kilpailuihin osallistuvien lasten vanhempien kanssa. Toivomme pelaajien vanhempien osallistumista pelien tuomarointiin edellisten kisojemme mukaisesti.

Kahvio: Ruskeasuon The Stable Cafe (https://www.facebook.com/CornKingOY/) on auki kilpailujen aikana 

Huoltajien ja vanhempien kengät: Katsomossa voi käyttää ulkokenkiä. Pelialueella pitää käyttää sisäkenkiä

”PTS Sherwoodin Junnu Cup”

Tässä kilpailussa eri seuroja edustavat pelaajat kilpailevat parhaimmalle seuralle jaettavasti pokaalista ”PTS Sherwoodin Junnu Cupista”. Seurojen keskinäinen kilpailu ratkeaa pelaajien menestyksen kautta. Kussakin kaksinpeli- ja nelinpeliluokassa voittaja saa sen luokan osallistujamäärän mukaisesti pisteitä, luokan kakkonen saa yhden pisteen vähemmän, kolmas saa kaksi pistettä vähemmän ja niin edelleen siten, että myös luokan viimeinen osallistuja saa yhden pisteen seuransa hyväksi. Mikäli luokassa on useampia pooleja, joiden vain voittajat pelaavat jatkopeleissä, päättää järjestäjä muille osallistujille annettavan pistemäärien suuruuden. Päivän lopuksi lasketaan yhteen eri seurojen saamat pisteet. Mikäli nelinpeliluokassa sama pari edustaa kahta eri seuraa, jaetaan pelaajien saama pistemäärä puoliksi molempien edustettujen seurojen hyväksi.

Lämpimästi tervetuloa aloittelijakisoihin 2.3.2024