Mejlans Bollförening perustettiin vuonna 1969, mutta seuran edeltäjä oli TIFG (Tomas Idrottsförening Getingarna), joka perustettiin vuoden 1961 alussa samoin järjestelyin ja toimintaedellytyksin, jotka myöhemmin loivat perustan MBF:lle. Molemmat seurat perusti Dan Hedman, joka työskenteli ruotsinkielisen seurakunnan Tomas församlingin nuoriso-ohjaajana Meilahden kirkolla. TIFG rekisteröitiin pöytätennisseurana Suomen Pöytätennisliittoon. Hedman oli TIFG:n puheenjohtaja koko sen olemassaolon ajan, kunnes seura lakkautettiin vuonna 1971.
Pelaaminen alkoi kahdessa huoneessa kirkon kellarissa kahdella uudella pysyvällä pöydällä. Tilat olivat avoinna joka arki-ilta. Pelaaminen tuli nopeasti suosituksi, ennen muuta Meilahden, Töölön ja Munkkiniemen poikien keskuudessa. Ottelut pelattiin lähes pelkästään yksittäisinä erinä, joissa voittaja sai jatkaa pelaamista ja häviäjän täytyi jonottaa seuraavaan erään.
Jotkut TIFG:n jäsenet alkoivat melko pian osallistua sekä liiton että Helsingin Pöytätennispiirin järjestämiin kilpailuihin. TIFG vuokrasi myös pöytiä Olympiastadionin pingishallista, jossa oli 12 kiinteää pöytää sekä pukuhuoneet ja suihkut.
Christer ”Chraide” Leidenius ja Robert ”Robi” Ådahl
Helsingin koulu-urheilumestaruuskilpailuissa.
Kilpailupelaaminen tuli nopeasti erittäin suosituksi joidenkin jäsenten keskuudessa: Leo Juden, Asko Sarkola, Henry Lindgren, Peter ”Pede” Eklund, Christer ”Chraide” Leidenius ja Robert “Robi” Ådahl. Dan Hedman hoiti kiitettävästi kaikki muodollisuudet (pelipaidat TIFG-logolla ommeltuna paitaan, lisenssit, kilpailuilmoittautumiset, juna- ja bussimatkat). Seura alkoi myös järjestää kansallisia kilpailuja Stadionin pingishallissa syksystä 1963 alkaen.
Hedman ei itse pelannut pöytätennistä. Hänen harrastuksensa oli valokuvaus, mikä johti moniin valokuviin, pääasiassa kirkon tiloista. Hedman loi itse TIFG:n seuramerkin, joka oli keltamusta kuten ampiainen, viitaten seuran nimeen, Getingarna eli ”Ampiaiset”.
TIFG oli pitkään liiton nuorin seura. Nuoret uudet pelaajat hallitsivat selvästi poikien (14-vuotiaat) ja juniorien (18-vuotiaat) luokkia Suomessa koko 1960-luvun ajan. TIFG voitti SM-kultaa 14-vuotiaiden sarjassa neljänä vuotena peräkkäin 1962–65 ja 18-vuotiaiden sarjassa 1965–68 samoin neljä kultaa, jotka jakautuivat neljän eri pelaajan kesken.Tuohon aikaan pingiksestä kirjoitettiin melko usein päivälehdissä, ja TIFG:n nuoret saivat varsin paljon huomiota. Päivälehtien monien kilpailuraporttien joukosta voidaan mainita pitkä artikkeli, jonka kirjoitti nimimerkki MAILA (Jouko “Jokke” Siitonen) Sosialidemokraatti-lehdessä 22.9.1965.
Otsikolla Nuoret ”herhiläiset” pöytätenniksen kärkeen Jokke kertoo nuorten lahjakkaiden pöytätennispelaajien menestyksestä monissa kilpailuissa.
Uusi SM-joukkuekilpailu oli juuri otettu käyttöön, ja uudessa sarjassa pelasi kuusi kolmen miehen joukkuetta. TIFG oli onnistunut liittymään sarjaan selvästi nuorimmalla joukkueella. Lehden artikkelissa oli valokuva TIFG:n joukkueesta: Christer Leidenius (15 vuotta), Robert Ådahl (14) ja Peter Eklund (17). Kuvateksti paljastaa myös, että joukkueen kaikkien pelaajien pituus on alle 170 cm (!?).
TIFG pelasi mestaruussarjassa vuoteen 1971 asti, jolloin TIFG lakkautettiin. Tänä aikana TIFG onnistui voittamaan yhden mitalin, pronssia vuonna 1970. Lakkauttaminen vuonna 1971 johtui ennen muuta siitä, että Robi alkoi opiskella Åbo Akademissa syksyllä 1969. Käytännössä ei ollut mahdollista jatkaa pelaamista TIFG:ssä etäältä. Robi siirtyi Pallo-Kotkiin, jossa mm. Suomen mestari Tapio Penttilä pelasi. Christer siirtyi samaan aikaan BK:hon ja Peter Eklund – kuten myös Peter “Ruda” Eriksson – PTU:hun. TIFG:n nuorten joukossa oli tuolloin myös Martti Autio, joka myöhemmin kehittyi suurpelaajaksi muualla ja voitti Suomen mestaruuden vuonna 1974.
MBF perustettiin jo vuonna 1969 (kun TIFG vielä oli olemassa), koska Dan Hedman halusi palata ajatukseen, joka alun perin loi TIFG:n perustan, eli nuorisotoimintaan pingiksen parissa kirkon tiloissa. MBF oli jo käynnistänyt toimintansa, kun TIFG lakkautettiin, ja pieni ryhmä kiinnostuneita oli ehtinyt aloittaa aktiivisen pelaamisen myös Ruskeasuon hallissa, jossa pingiksen pelaaminen alkoi syksyllä 1970.
Keväällä 1977 MBF onnistui omin voimin nousemaan SM-sarjaan joukkueella Peter Eriksson, Thomas Hallbäck ja Anders Lundström.
Teksti: Robert Ådahl/Thomas Hallbäck