Annika, Kaarina och Noah dubbelmästare i junior FM!!!

MBF var än en gång bästa klubb i junior FM med 5 guld (av 8 möjliga), 1 silver och 2 brons. MBF hade till och med tre dubbelmästare!!! Annika (flicklag-15 & flickor-15), Kaarina (flicklag-13 & flicklag-15) och Noah (pojklag-15 & pojkar-13).

I flicklag-13 vann Kaarina och Ella finalen mot PT Espoo då Kaarina vann två singlar och den mycket viktiga dubbeln med Ella 3-0. I flicklag-15 avgjordes matchen mot ParPi i dubbeln, vilken Annika och Kaarina lyckades ta hem efter en jämn 5-sets match. Då Annika också vann sina två singlar var guldet säkrat.

I semifinalen i pojklag-13 vann Noah sina tre matcher och Leo tog en fin vinst över Joonas Kylliö efter att ha varit under med 0-2 i set! Tyvärr räckte det inte då TIP-70 vann de övriga 5 matcherna och gick till final med 5-4.

I pojklag-15 höll MBF för trycket som 1. seedade och vann först övertygande med 5-1 över TuPy och sedan 5-2 över KoKa i semifinalen. Alex Naumi tog två segrar för KoKa, men då Noah, Benjamin och Rolands vann sina övriga matcher var MBF i final. Finalen var i praktiken avgjord efter 4 matcher då Rolands vann Arttu Pihkala i en tuff 5-setare och Noah vann Veeti Valasti 3-0. Slutresultat 5-2 och guld till MBF.

I pojkar-13 blev Leo andra i sin grupp och tog sig vidare till slutspelet. Där blev det stopp i första omgången. Noah som var andraseedad spelade övertygande och vann guld med endast en setförlust. I pojkar-15 vann Benjamin sin grupp och Pablo blev andra i sin, båda vidare till slutspelet, medan Leo och Jarno blev trea och fyra i sina grupper. I slutspelet var det endast Noah som vann sin första match, medan Rolands, Benjamin och Pablo åkte ut. För Noah blev det sedan stopp i kvartsfinalen mot Pedram Moradabbasi.

I flickor-13 vann Kaarina sin grupp, medan Ella blev trea i sin. Kaarina vann också semifinalen, men i finalen var Carina Englund för hård, så det blev silver för Kaarina. I flickor-15 var Annika i en klass för sig och vann sin grupp och även slutspelet utan en endaste setförlust. Kaarina spelade bra och blev andra i sin grupp, vilket innebär att hon mötte Annika i semifinalen. Guld och brons till Annika och Kaarina!

Grattis till alla medaljörer!

MBF oli jälleen kerran paras seura junioreiden SM kilpailuissa voittaen 5 kultaa (8:sta mahdollisesta), 1 hopea ja 2 pronssia. MBF:llä oli peräti kolme tuplamestaria!!! Annika (tyttöjoukkue-15, tytöt-15), Kaarina (tyttöjoukkue-13, tyttöjoukkue-15) ja Noah (poikajoukkue-15, pojat-13).

Onnea kaikille mitalisteille!

MBF once again dominated the junior FC by winning 5 gold (out of 8 possible), 1 silver and 2 bronze medals. MBF even had three double champions!!! Annika (girls-15 team, girls-15), Kaarina (girls-13 team, girls-15 team) and Noah (boys-15 team, boys-13).

Congratulations to all the medalists!

Resultat / Tulokset / Results:

Flicklag-13
1. MBF (Kaarina Saarialho, Ella Kellow)
2. PT Espoo

Flicklag-15
1. MBF (Annika Lundström, Kaarina Saarialho)
2. ParPi
3. PT Espoo

Pojklag-13
1. PT Espoo
2. TIP-70
3. MBF 1 (Noah Steif, Leo Kettula, Leonardo Cabrera)
3. PT 75
9. MBF 2 (Juha Kokko, Arthur Schoultz, Valtteri Seriö)

Pojklag-15
1. MBF (Noah Steif, Rolands Jansons, Benjamin Brinaru)
2. PT Espoo
3. KoKa
3. OPT-86
9. MBF 2 (Pablo Tikkanen, Jarno Linnainmaa, Daniel Sovala)

Flickor-13
1. Carina Englund ParPi
2. Kaarina Saarialho MBF
3. Anni Heljala Por-83
3. Aleksandra Titievskaja MPTS-13

Flickor-13 consolation
3. Ella Kellow MBF

Flickor-15
1. Annika Lundström MBF
2. Sofie Eriksson ParPi
3. Kaarina Saarialho MBF
3. Carina Englund ParPi

Pojkar-13
1. Noah Steif MBF
2. Arttu Pihkala PT Espoo
3. Sam Khosravi TIP-70
3. Aleksi Räsänen PT Espoo
9. Leo Kettula MBF

Pojkar-15
1. Alex Naumi KoKa
2. Pedram Moradabbasi OPT-86
3. Matias Ojala TuPy
3. Arttu Pihkala PT Espoo
5. Noah Steif MBF
9. Rolands Jansons MBF
17. Benjamin Brinaru MBF
17. Pablo Tikkanen MBF

Leave a Reply