MBF:n ja PT-Espoon perhepingis oli menestys

MBF:n ja PT Espoon yhteisestä perustamasta perhepingisryhmästä tuli välitön menestys.  30 perhettä oli mukana eri aikoina kevään perhepingiksessä. Tusinan verran perheitä oli toisinaan pelaamassa yhtä aikaa, joten pöydät riittivät juuri ja juuri. Suurin osa perheistä oli pingiksen ensikertalaisia. Heistä kaksi liittyi kevään aikana MBF:ään ja kaksi muuta MBF:n Easysport kesäleirille Ruskeasuolle.

Perhepingistä pelattiin Ruskeasuon ja Tuulimäen pingishalleissa joka toinen lauantai klo 10-12 (poikkeuksellisesti sunnuntaina 28.4.) tammikuusta toukokuuhun 2024. Perhepingis oli tarkoitettu kaikille nuorille aloitteleville pelaajille heidän vanhemmilleen. 30 perheestä suurin osa oli ilahduttavasti mukana ensimmäistä kertaa. Kahdeksan MBF:n ja PT Espoon jäsenen perhettä oli myös mukana opettelemassa pingiksen saloja valmentajan johdolla.  

Perheistä vähän yli kolmasosa tuli paikalle äidin kanssa ja toisinaan sekä isä että äiti olivat paikalla. Suurin osa nuorista oli poikia, mutta oli ilahduttavaa nähdä myös viitisen tyttöä mukana. 

Palaute oli erinomaista
Palautekyselyssä (vastausprosentti oli 57%) kaikki vastaajat olivat joko tyytyväisiä tai erittäin tyytyväisiä perhepingikseen (5,7 / (max) 6), saamaansa opastukseen (5,4 / 6) ja tiedon kulkuun (5,8/6). Myös systeemi (1-2 tunnin käynnit) sai paljon positiivista palautetta (5,7 / 6). 

Eli palaute puolet perhepingiskerroista vetäneelle Mika Räsäselle oli erinomainen, samoin kuin muille vetäjille, jotka olivat Sebastian Abaijon -Nurmisuo, Lauri Hakaste, Wengchuan Ji ja Ella Kellow.

Anssi Enqvist (isä) ja Eliel Laitasalo (poika)
voittivat viimeisellä kerralla järjestetyn rundispingiskilpailun
 

Perhepingis kaksi kertaa kuussa ja ajankohta (lauantaisin klo 10-12) oli suurimmaksi osaksi vastaajien mieleen. Tässä on toki muistettava, että kyselyyn vastanneet tulivat juuri näinä aikoina. Harjoituspaikkana sekä Tuulimäki (keskiarvo 4,3 / 6) että Ruskeasuo (4,7 / 6) saivat kannatusta.

Oli kivaa voittaa iskä. Saimme ennätykseksi 100 lyöntiä putkeen. Iskä pelasi hyvin ja voitti usein – mutta minäkin voitin. -Noel Shahidi

Perhepingis on todella mukava isän ja pojan välinen ajanviete. Pidettiin hauskaa ja hikoiltiin kunnolla. Valmentajan ohjeet olivat tarkkoja ja paransivat peliämme.” -Hamed Shahidi

Tieto perhepingiksestä oli tullut perheille monilta tahoilta. MBF:n nettisivut ja PT Espoon sähköpostiviestit olivat tärkeimmät lähteet, mutta myös MBF:n PT Espoon ja kaupunginosien Facebook -sivuilta oli tieto levinnyt, ilmeisesti erityisesti seurojen ulkopuolisille perheille.

Perheleirin noin 20 uudesta pelaajasta kaksi jatkaa pingistä kesällä järjestettävässä EasySport pingisleirillä. Eli MBF:n kannalta oli mukavaa, että mahdollisia uusia nuoria tuli myös perhepingiksen kautta pingiksen piiriin. 

Perhepingis sai Opetus- ja kulttuuriministeriön seuratukea.

Perhepingis jatkuu syksyllä
Koska kaikki vastanneet myös halusivat jatkaa perhepingistä (4,8 / 5) PT Espoo ja MBF suunnittelevat tekevänsä näin syksyllä 2024.

Text: Matti Vainio

Leave a Reply